Zonnepanelen in Breda

Waar moet je op letten als je zonnepanelen in Breda wilt aanschaffen? En hoe kun je eenvoudig berekenen hoeveel zonnepanelen je nodig zult hebben. Dan is het verstandig dat je mijn artikel leest, want hier ga ik dieper op in met dit artikel.

Een gemiddeld gezin verbruikt per jaar ongeveer 3500 kWh aan stroom en die hoeveelheid stroom kan ook opgewekt worden worden via de zelf geplaatste zonnepanelen. Maar hoeveel ben je nu precies kwijt voor het kopen en plaatsen van zonnepanelen in Breda?

Wat kosten zonnepanelen in Breda?

Om goed te weten wat je kwijt bent aan zonnepanelen in Breda, zul je eerst weten hoeveel zonnepanelen je nodig hebt. Hieronder vind je een voorbeeld;

Om 3500 kWh stroom op te wekken, heb je zonnepanelen nodig die in totaal ongeveer 4120 Wattpiek opbrengen. Gemiddeld brengen zonnepanelen in Nederland namelijk 0,85 kWh per Wattpiek (Wp) op.

Dat kan per regio verschillen. Aan de kust kunnen zonnepanelen 10 – 15% meer opleveren. De hoeveelheid Wattpiek die een paneel levert, hangt af van het type en merk. Gemiddeld ligt dit rond de 250 Wp per paneel. Dat betekent dat je rekening moet houden met de aanschaf van 16 zonnepanelen.

Daarnaast is een andere belangrijke factor de dakoriëntatie. Een dak gericht op het zuiden levert het meeste stroom op, want hier staat de zon namelijk het langst op. Maar ook de helling van het dak speelt een belangrijke rol. Laat je daarom altijd goed informeren door specialisten zoals Bink Solar.