VPS software

VPS software is ontzettend belangrijk bij het installeren van je nieuwe VPS server. Ik heb mijn VPS bij Tilaa gehuurd en zij geven je de mogelijkheid om je favoriete besturingssysteem in combinatie met controlepaneel te installeren. Alles is binnen een aantal klikken te regelen.

Je kunt bij hen tussen een 32 of 64-bits variant kiezen. Standaard is volledige root of administrator-toegang inbegrepen zonder enige restricties.

Controlepanelen

Als je jouw Linux server vanuit een browser wilt beheren, dan is een controlepaneel zeker iets voor je. Je kunt hier de volledige controle over je Linux VPS krijgen. Een controlepaneel biedt de mogelijkheid om zaken als e-mailaccounts, databases, domeinnamen en websites eenvoudig te configureren en te beheren, zonder dat hiervoor diepgaande Linux-kennis nodig is.

Een controlepaneel is ook uitermate geschikt om zelf hosting-diensten aan te bieden. Hieronder staan de voorbeelden van populaire controlepanelen;

DirectAdmin

DirectAdmin is een van de meest gebruikte controlepanelen ter wereld. DirectAdmin is niet alleen uitermate geschikt voor reselling van hostingdiensten, maar dient ook puur uw eigen gemak.

cPanel

cPanel is een gebruiksvriendelijk web hosting controlepaneel. De mogelijkheden van cPanel zijn iets uitgebreider dan die van DirectAdmin. Dankzij de krachtige API-interface is het controlepaneel volledig integreerbaar in uw eigen website.