Goede hondenverzekering

Beautiful woman and its sheep-dog close up.

Wat is nu een goede hondenverzekering? Dat is echt voor elke hond weer anders, want het verschil ligt aan de verschillen in wensen. Elke hond heeft namelijk andere zorg nodig en elk baasje vindt juist weer andere dingen belangrijk.

En iedereen met een hond zal het wel herkennen; je wilt altijd alle liefde en de beste zorg aan je dier geven. Door een goede hondenverzekering af te sluiten kun je de financiële risico’s afdekken. Zo is het wel verstandig om direct bij de geboorte of aanschaf van een pup een hondenverzekering af te sluiten. Vaak zal de premie een stuk lager uitvallen dan bij een hond op leeftijd.

Waar moet je opletten bij het afsluiten van een goede hondenverzekering?

De goedkoopste hondenverzekering klinkt natuurlijk heel erg aantrekkelijk, maar kan niet altijd even geschikt zijn voor elke hond. Natuurlijk is het eerste wat opvalt de maandpremie, maar het is eigenlijk veel belangrijker om verder te kijken naar de inhoud van een hondenverzekering:

  • Wat is de maximale uitkering/vergoeding?
  • Wat is de hoogte van het eigen risico?
  • Wat dekt de verzekering precies?

Hierbij is vooral het eigen risico een puntje van aandacht, want bij de ene aanbieder is dit een vast bedrag en bij de andere een percentage. Bij een hondenverzekering met een lage premie zit wel vaak een hoog eigen risico en andersom, dus let hier goed op.